נציגי ועד העובדים של קפה נואר (דורי מייקון השמאלי ביותר)

לעובדי "קפה נואר" נשבר מההפקרות בענף המסעדנות. אז הם התאגדו

עובדי המסעדה התל אביבית "קפה נואר" החליטו להתאגד, אחרי שלטענתם ההנהלה הרעה את תנאיהם באופן חד-צדדי. כעת הם דורשים שייחתם איתם הסכם קיבוצי. האם התקדים ישנה את ענף המסעדנות?

לפני כחודשיים, בעקבות הודעת SMS ששלחה הנהלת מסעדת "קפה נואר" בתל אביב, שבה הודיעה – לטענת העובדים – על שינוי חד-צדדי בתנאי העסקתם, החליטה קבוצה של כמה מהם להתאגד באמצעות הסתדרות הנוער העובד והלומד. הקבוצה דרשה מהנהלת המסעדה להכיר ביציגות שלהם, כלומר בכך שבסמכותם לנהל משא ומתן בשם כלל העובדים; לשם כך דרוּש ייפוי כוח משליש לפחות מהעובדים. בשלב הבא, נציגות העובדים דרשה לנסח במשותף עם ההנהלה הסכם העסקה קיבוצי, שבמסגרתו יידונו מחדש תנאי העסקתם. תחילה ההנהלה לא רצתה לשמוע, ולקחו מספר שבועות של מאבק עד שהסכימה להכיר ביציגות הוועד. השבוע התקיימה הפגישה הראשונה בין הצדדים במסגרת המשא ומתן על ההסכם, ובשבוע הבא צפויה פגישה נוספת.

"בעולם המלצרות בארץ ובעיקר בתל אביב", אומר דורי מייקון בן 26 מתל אביב, מלצר במסעדה וחבר בוועד הפעולה של נציגות העובדים, "אין חקיקה ברורה בשאלות כמו: 'האם שעות ההמתנה של מלצר לפני העלייה למשמרת נחשבות שעות עבודה'. שאלות כאלה נחשבות כתחום אפור ואנחנו פשוט רוצים להסדיר אותן בהסכם, בין היתר כי 'קפה נואר' זו לא עבודה מתחלפת כמו במסעדות רבות אחרות: יש במסעדה טבחים שעובדים כבר 15 שנים ומנהלי משמרת שעובדים 14 שנים. כך שבחרנו להתאגד גם מתוך רצון להסדיר את תנאי ההעסקה שלנו, וגם כדי שמקום העבודה שלנו יהיה טוב יותר".

מה היתה התגובה של המסעדה מרגע שהכרזתם על התאגדות וביקשתם לנהל מו"מ על תנאיכם?

"אחרי שעבר כמעט חודש מאז שהצגנו מסמכים שמאשרים שאנחנו הוועד היציג, ועל אף שהחתמנו בערך כשני שלישים מכלל העובדים במסעדה – ההנהלה עדיין לא הסכימה להכיר בנו (ההנהלה מכחישה את הטענה שהעובדים גייסו בשלב הזה יותר משליש מהעובדים; ראו את תגובתה המלאה בהמשך). לכן הכרזנו בשלב הזה על סכסוך עבודה. סכסוך עבודה מאפשר לנקוט בעיצומים ובשביתות באופן חוקי. החוק  גם אומר שמרגע שמוכרז סכסוך עבודה, יש שבועיים של צינון שנועדו לאפשר לצדדים לפתור את הבעיות ביניהם עד להשבתה. כך שבשבוע הראשון לצינון חילקנו פליירים למי שעבר בקרבת המסעדה, שהציגו את זה שההנהלה מסרבת להכיר בנו כפי שדורש ממנה החוק, ובשבוע השני היו שתי פגישות עם הממונה על יחסי העבודה בתל אביב מטעם משרד הכלכלה. ובדיוק ברגע שעברו השבועיים של הצינון, הם שלחו לנו מכתב מעורכי הדין שלהם, שאמר 'שלמרות שהיציגות שלכם מוטלת בספק, אנחנו בכל מקרה נכיר בכם'".

איך חשבתם על התאגדות? אני מכירה הרבה מאוד מלצרים שנתקלים בהפרות של זכויותיהם על ימין ועל שמאל, אבל בכלל לא חשבו על התאגדות כאופציה.

"אני מכיר את ההסתדרות מאז שהייתי חניך בנוער העובד והלומד, וידעתי שהסתדרות הנוער העובד והלומד, שהיא אגף בתוך ההסתדרות הכללית, מעניקה עזרה בנושא לבני נוער עד גיל 25 – ושהם גם מתעסקים בכל מה שקשור לעולם המסעדנות. ומכאן ואילך זה כבר היה מאוד ברור. בעולם העבודה יש את בעלי הכוח וההון ויש את העובדים, שהם אלה שמקיימים את המקום, והזכות של העובדים להתאגד היא אחת הדרכים היחידות להשיג תנאי עבודה טובים יותר, ולהגיע לשיחה של שווה בין שווים עם המעסיקים. ההנהלה מיוצגת על ידי עורכי דין וגם אנחנו רצינו שיהיה מי שייצג אותנו כדי להשוות את יחסי הכוחות".

אי אפשר להבין מהתלוש שום דבר

מה אתם דורשים בעצם במסגרת המשא ומתן?

"ראשית, אנחנו רוצים להגיע להסכם קיבוצי, שכשמו כן הוא, יהיה הסכם ששני הצדדים ינסחו ביחד, ולא שההנהלה תנסח ואנחנו רק נבוא ונחתום. וכמובן שככל הסכם קיבוצי, הוא יהיה תקף לגבי כל עובד חדש שייקלט במסעדה. מה יהיה בהסכם? נרצה להסדיר את כל מה שנוגע לתנאים הסוציאליים שמגיעים לנו על פי חוק. מבחינת המלצרים לדוגמה, נרצה להסדיר את הנושא של שעות המתנה. בחוקי העבודה הרגילים קוראים לזה 'כונן', ומשלמים לעובד כסף מהרגע שהגיע פיזית לעבודה. אבל מה שקורה בהרבה מסעדות בארץ, זה שמלצרים מגיעים למסעדה ונאלצים להמתין עד שיעלו למשמרת מבלי לקבל על כך שכר. ב'נואר' למשל מתחילים לשלם למלצר החל מהשעה השנייה. אנחנו רוצים לתקן את זה.

תמונת אילוסטרציה. תצלום מתוך פליקר

"עניין נוסף שחשוב לנו הוא קבלת החזרים על נסיעות, והדבר הכי חשוב אולי שאנחנו מנסים להשיג במסגרת המשא ומתן, זה שהדברים יהיו ברורים: שאני אקבל את התלוש שלי ואני אבין בדיוק ממה הוא מורכב ומה אני מקבל. האמת שזו לא אשמתה של ההנהלה של 'נואר' שהשוק עובד ככה – אבל זה נורא".

מה אתם עונים למי שטוען כי השכר שלכם גבוה באופן יחסי לשאר המשק, ושככזה הוא אמור לגלם בתוכו את התנאים הסוציאליים? הרי זה העיקרון שעליו עובד ענף המסעדנות.

"לשכר שלי אין קשר לתנאים הסוציאליים שאני אמור לקבל כחוק, ככל מי שעובד במדינת ישראל. אפשר להגיד את זה גם על עובדי בנקים, שגם הם מרוויחים סכומים גבוהים – אז למה מגיע להם לקבל גם תנאים?".

יש לכם איזה חלום להציב סטנדרט חדש לעולם המסעדנות בארץ?

"אין פה איזו תקווה למהפכה, אנחנו לא חולמים בגדול, אבל אני כן מאמין שהמאבק שלנו יעשה גלים. אני אוהב את 'קפה נואר', בסופו של דבר זה מקום העבודה שלנו ואנחנו רוצים שאנשים יבואו למסעדה וייהנו בה, ושהמקום יצליח. אין לנו איזה רצון לסגור את 'קפה נואר' – ממש להפך. אבל כדי שהמקום יצליח, גם העובדים צריכים להיות מרוצים".

ההנהלה: העובדים מדברים בססמאות, לא ברור מה הם רוצים

נגה בייגה בסון, מנהלת קבוצת הבעלים של "קפה נואר" מסרה בתגובה: "לגבי ה-SMS, לא היה ולא נברא. בחיים לא הודיעו להם בשום הודעת SMS על שינוי בתנאים. יש להם הסכם מאוד מסודר ואנחנו מקיימים את כל התנאים.

"לגבי אי ההכרה כביכול ביציגות – למרות שלא היה להם שליש מהעובדים, בכל זאת הכרנו בהם, והם החתימו אנשים אחרי מועד החתימה (22.2). כשישבנו איתם וחיכינו לראות את כל השליש, הם גם הציגו לנו עובד שהתפטר.

רק בפגישה השנייה, עם הממונה על יחסי עבודה, הם הוציאו לי עוד חמישה שמות – שמות שהם לא נתנו לי אותם בחודש וחצי האלה. מעבר לזה, סוגיית החתימה שלהם היתה מוטלת בספק – יש שלושה שהסירו את החתימה כי לא בדיוק הבינו על מה הם חותמים.

"קפה נואר זה מוסד של 20 שנה, אנחנו לא פלאפליה. יש לי מטה שעובד לפי הספר, אין שום עובד שאין לו פנסיה, נסיעות והבראה. אנחנו מכבדים את כל העובדים שלנו, מתייחסים אליהם כיד המלך, ועד היום קבוצת 'נואר' מחכה לשמוע מה באמת הם רוצים. הם טוענים שהם התאגדו כי הם רוצים לשנות את התנאים הסוציאליים שלהם, אבל יש להם תנאים סוציאליים מלאים הכוללים פנסיה, הבראה, ימי מחלה, חופש ונסיעות. הפגישה הראשונה היתה ב-5.5 והם דיברו בסיסמאות, רצו להגדיר מה זה טיפים ותנאים סוציאליים. אני מקווה בפגישה הבאה להבין סוף סוף מה באמת הם דורשים. חשוב גם לציין שמלצרים של 'קפה נואר' נהנים ממשכורות מהגבוהות בשוק המסעדנות.

"זה הדבר הכי טוב שקרה ל'קפה נואר', התנאים כעת יהיו מעוגנים בהסכם לשני הצדדים. גם בצד השני יהיו דברים מאוד ברורים. רוב המלצרים הם סטודנטים וכשהם לא יכולים לעמוד בהבטחה שלהם לארבע משמרות בתקופת מבחנים – אני נאלצת לנסות להסתדר עם פחות עובדים. הייתי שמחה שזה יהיה תקדים עבור כל שאר המקומות בענף המסעדנות. אין כעס, אני מסתכלת על חצי הכוס המלאה ומאוד מקווה שזה יניב הסכם שיצמיח תועלת לשני הצדדים".

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של מגזין כותרת*

זכויות עובדים יחסי עבודה מנהל תקין      
{ לכתבה "לעובדי "קפה נואר"…" התפרסמה תגובה אחת }

1 {עובדת לשעבר}

מדהים שההנהלה ממשיכה לשקר בתגובתה כבר מהשורות הראשונות

{ הוספת תגובה }

* כתובת המייל לא תופיע בתגובות