קרובים רחוקים
קרובים רחוקים
הורים ישראלים באמריקה
איך מגדלים הורים ישראלים את ילדיהם באמריקה? מה הם מביאים איתם מישראל ומה הם מאמצים מהמקום החדש בו הם חיים? האם אפשר ללמוד מהם משהו כללי על הורות? ומה זה אומר בכלל על להיות ישראלי? הספר “קרובים רחוקים” הוא ספר עיון ראשון מסוגו על ישראלים שגידלו או מגדלים את ילדיהם בארצות הברית.
שנה וחצי ארך מסע הראיונות של אודי זומר ברחבי ארצות הברית. עשרות הורים, החיים בריכוזי הישראלים הגדולים בארצות הברית, פתחו את ליבם והסכימו לחשוף בפניו את חייהם הפרטיים. הספר סוחף את הקורא אל תוך סיפורי ההורות – החלומות, הקשיים, התקוות, האכזבות, הגילויים והגעגועים. הסיפורים מובאים בשילוב ניתוחים פסיכולוגיים, פוליטיים ותרבותיים. הראיונות והאינטרפרטציות מתוארים בלשון קולחת ובהירה ומוצגים ברגישות ובאהדה.
אודי זומר
אודי זומר גידל ילדים באמריקה בשש השנים האחרונות. בנוסף לכך הוא פרופסור למדע המדינה באוניברסיטה של מדינת ניו יורק באולבני ופסיכולוג ישראלי, בעל הכשרה מתקדמת בפסיכולוגיה קלינית. הוא מפרסם ב Ynet ובעיתון ‘הארץ’. זהו ספרו השני. הוא חי בעיר ניו יורק עם בת זוגו ושלושת ילדיהם.
סדנאות והרצאות
ניתן להזמין סדנאות והרצאות בנוגע להורות של ישראלים באמריקה. המיקום של הסדנאות וההרצאות יכול להיות בכל מקום בארצות הברית, בקנדה או בישראל.
לפרטים נוספים נא לשלוח מייל לכתובת הבאה:
info@krovimrechokim.com
Sommer has provided one of the most comprehensive portraits of Israelis living in America
(Nathan Burstein, New York Post / Jerusalem Post NY Edition, February 21, 2010)
Home but Away: The Experience of Immigrant Parents
(Krovim Rechokim in Hebrew) is a popular nonfiction based on a series of interviews with Israelis who raise(d) their children in America.
This book is the first to deal exclusively with the experience of parents who are immigrants. While living with an identity crisis may characterize immigrants, when they become parents, many of them feel the need to pass on to their children a more coherent sense of who they are. Yet, with its set of challenges, parenting also offers immigrants otherwise unavailable opportunities to solve their identity crisis. Based on in- depth interviews with Israelis who raise(d) their children in America, it is shown how parenting is a unique setting. As parents, immigrants not only feel the need to shape a coherent identity for themselves and consequently for their children, but are also offered an opportunity to do so.